Streek producten - starnbosch.nl
header1.png
header2.png
header3.png
header4.png
header5.png

Streekproducten

U houdt van het Bourgondische leven? En u zit in het Vechtdal? Geen probleem. Want ook rondom camping Starnbosch zijn een tal van bedrijven waar u lokale lekkernijen kunt kopen. Rechtstreeks bij de producent.

verse groente van Ernie van der KolkHet witte goud:

Bij asperges denkt u al gauw aan Limburg. Maar wist u dat een groot deel van de asperges hier uit de omgeving komt. In de omgeving van Raalte zijn een aantal tuinders voor deze lekkernij maar dichterbij huis hebben we kwekerij Ernie van der Kolk. Daar hebben ze een boerderijwinkel waar verder in het jaar al het lekkere fruit verkocht wordt maar momenteel is het daar Asperges, aardbeien, wijnen jam uit eigen makerij. U vindt Ernie van der Kolk op Hout Es4 in Dalfsen en de website www.ernievanderkolk.nl. Vanaf de camping rijd u tot achter Dalfsen; dan bij het stoplicht rechtsaf richting Ommen en dan na een tankstation aan de rechterkant 2e weg rechts. U ziet dan al de velden met asperges.


Heileuver voor kaas en kunstKaas en kunst:

Voor kaas en kunst kunt u terecht op kaasboerderij Heileuver. Daar maken ze de heerlijkste kazen die u ook allen mag proeven. Ons advies is proeft u daar eens de heerlijke Sallandsekruiden- of fenegriekenkaas. Naast de verkoop van kaas en zuivel verkopen ze ook een tal van producten van boerderijen bij hun uit de omgeving. Zo hebben zij heerlijk wagyu-rundvlees, meel, vers gemalen in de molen, honing van lokale imkers en noem maar op. Ook is er nog een expositieruimte met prachtige kunst. U vindt boerderij de Heileuver aan de Dalmsholterdijk 17 te Dalmsholte (ommen)www.heileuver.nl

 

 


Eierautomaat voor verse eitjesEierautomaat:

Vlak bij de Heileuver vindt u ook de eierautomaat van de familie Vlastuin. Daar koopt u heerlijke kakelverse scharreleieren uit de automaat van hun kippen die ook heerlijk rond scharrelen. Dus geen kroketje uit de automaat maar keuze uit vrije uitloop-of scharreleieren. De automaat staat op het erf bij de familie opVenneweg3-5 te Dalfsen.


Groente en fruit:

Voor het lekkerste groente en fruit van de oergrond moet je zijn bij de Oorsprong. Zij zijn ook de huisleverancier voor het sterrenrestaurant de Librije van Jonnie en Therese Boer in Zwolle. De winkel van Bij de Oorsprong wordt meerdere keren per dag aangevuld. Oergroente vers vanuit de eigen kassen en biologische groente en fruit van de veiling. Bij de oorsprong vindt u aan de Ankummer Es 11 in Dalfsen.


VechtdalbrouwerijBiertje?:

In Dalfsen hebben we ons eigen bier. Namelijk de heerlijke bieren van Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij. Bier met eerlijke grondstoffen en zonder hulpstoffen. Nu verkrijgbaar: Vechtdal Blond, Jan van Dalfsen Tripelen Dalfs Blauw! Het bier wordt geschonken in restaurant Het Boskamp (naast de camping) en is ook te koop bij de slijterij en supermarkten in Dalfsen.

 


Knapenvelder landwinkelZuivel:

Voor de lekkerste karnemelk en andere zuivelproducten gaan we richting Raalte. Naar de Landwinkel Knapenvelder. Het melkveebedrijf van Erjan & Wilma en Edwin & Yvonne Tuten... een echt familiebedrijf waarbij ook de oprichters nog steeds mee helpen. Een gedeelte van hun eigen melk verwerken ze tot heerlijke zuivelproducten.  Dat alles wordt verkocht in de eigen winkel, maar ook bij andere lokale winkels, restaurants kunt u de producten proeven/kopen. De Knapenvelder vindt u op Knapenveldsweg 29 in Raalte.