Nieuws - starnbosch.nl

Het is stil op Camping Starnbosch

Tot ons grote verdriet moeten wij u mededelen dat “onze bingoman”                 

ROBERT STOESSER

na een kort ziekbed op 53 jarige leeftijd is overleden.       

                    

Wij herinneren ons Robert als iemand die de camping in zijn bloed had zitten, hij stond hier al 52 jaar, dus praktisch zijn hele leven.

Wie kent niet de gezellige Bingo avonden, het vader en zoon weekend, speurtochten, kinderdisco, karaoke, dansavonden in restaurant het Boskamp, en nog veel meer . 

 Welk kind weet nu nog niet dat B12 een vitamine is en dat Max Verstappen met nummer 33 rijdt en nooit  meer zal hij  een gekke bui hebben.

 

Robert wist alles over de omgeving en heeft menigeen advies gegeven om leuke dingen te gaan doen rondom camping Starnbosch.

 

We zullen hem enorm gaan missen.

 

lees ook het artikel op dalfsennet 

https://www.dalfsennet.nl/nieuws/400598/robert-stoesser-hij-is-niet-meer.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruimte genoeg voor opslag van uw caravan of camper

camping Starnbosch heeft nu ook voor u een prachtige droge caravan stalling. ook voor camper, boor, vouwwagen of aanhangerHart van Nederland wist op zaterdag 22 augustus jongstleden te melden dat er in Nederland geen stallingsruimte meer is te vinden voor al die mensen die vanwege de coronacrisis een caravan hebben aangeschaft voor vakantie in eigenland. Nou niets is minder waar. Camping Starnbosch heeft stallingsruimte genoeg in hun nieuwe stalling in Dalfsen. In dit stenen pand staat uw bezit veilig en droog opgeslagen. De ruimte is voorzien van ruime toegangsdeuren zodat uw bezit makkelijk zonder schade naar binnen gereden kan worden. Behalve voor caravans kunt u hier ook terecht voor de stalling van uw vouwwagen, camper, boot, auto, oldtimer of aanhanger.

De kosten bedragen € 39,95 per strekkende meter. En dat is inclusief de dissel bij caravans, aanhangers en vouwwagens. Genoemde tarief is inclusief 1 keer halen en brengen. tarieven voor meerdere keren per jaar halen en brengen zijn in overleg mogelijk met de receptie.

Feestje vandaag!

zo zag vroeger het zwembad er uitVandaag bestaat camping Starnbosch en café restaurant het Boskamp 59 jaar. De camping is begonnen bij het boerenbedrijf welke de familie Schrijver vroeger hier had en er af en toe groepen met kampeerders langs kwamen. Camping Starnbosch is sinds 1965 een officiële ANWB erkende camping, maar al vanaf 1920 bood de familie Schrijver al kampeergelegenheid, waar voornamelijk de padvinderij gebruik van maakte. De inschrijving bij de kamer van koophandel was op 22 juli 1961. De echte startdatum als kampeer en horecabedrijf dus. Tussen 1961 en 2001 heeft Jan Schrijver 40 jaar lang camping Starnbosch, voorheen ook ‘Het Boskamp’ genaamd, geëxploiteerd. Voor de horeca is de naam Het Boskamp gewoon zo gebleven. Begin 2013 heeft Robin van de heuvel de camping overgenomen en zet deze nog steeds met succes voort. Heel wat camping- en dag gasten zijn er in de jaren langs geweest. En jullie hebben misschien ook nog wel wat leuke foto’s voor ons van het verleden. Misschien mogen wij deze ook hebben en gebruiken voor publicatie op onze website en facebookpagina. U kunt ze sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

kamperen in de jaren 70   starnbosch 30 jaar terug

Op camping Starnbosch is het weer feest deze zomer!

Deze week is er vossenjachtMede dankzij het recreatieteam is het voor vele kampeerders weer volop genieten op Starnbosch. Zo was er afgelopen week een heuse poolparty in het zwembad en staan er de komende week ook weer spelen op het programma. Zo is er een Glow in the dark disco, levend Stratego en een leuke vossenjacht op woensdag. Opgeven voor de vossenjacht kan tot dinsdag 17:00 uur. Elke ochtend is er natuurlijk knutselen en s ’avonds rijdt de starnboschexpress weer. Aanstaande vrijdag is er bij mooi weer ook weer een gezellige coronaproof Bingo. Komt u ook gezellig langs?

gezellioge poolparty afgelopen week  poolparty

het rekreatieprogramma van deze week

Hoera, we rijden weer!

De Starnbosch Express is weer onderwegDe zomervakantie 2020 is aangebroken. Dus kon de Starnbosch Express ook eindelijk weer op pad. En gelukkig mag het ook weer. Campingbaas Robbin stapt weer van zaterdag tot en met donderdag in de auto om alle kinderen na het avondeten weer op te halen voor het meeleeftheater. Zoals vanouds zijn er diverse opstaphaltes verdeeld over de camping. Aan de meerijdende ouders wel de vraag om de anderhalve meter regel wel in acht te nemen.
Ook het rekreatieteam is afgelopen zaterdag gestart met hun programma. Tot 25 augustus zorgen zij weer volop voor vermaak van alle leeftijdsklasse. Zo is er elke ochtend om 10:00 uur na de ochtendgymnastiek leuk knutselen. En verder op de dag kom je van alles tegen met leuke spelletjes, levend Stratego, vuur-water-spons spel, sportactiviteiten, speurtochten in het bos, stokbroodjes bakken, een film in de bioscoop en noem nog maar op.

 de Starnbosch Express gaat rond over de hele camping  rijden jullie vanavond ook mee naar het meeleeftheater  We vinden het reuze leuk

Hoera de sanitairgebouwen zijn weer open.

sanitairgebouwen weer geopendOok bij ons op de camping hebben we gelukkig weer de sanitairgebouwen mogen openen. Dit vanwege de versoepeling van de corona maatregelen. U kunt weer gebruik maken van de de toiletten, douches, wastafels en afwasplaatsen. Wel is het nog steeds belangrijk om de anderhalve meter afstand te bewaren op de camping en ook in de gebouwen. Tevens ook de regel voor geen groepsvorming. Ook hebben we onder voorwaarden ons zwembad weer mogen openen. Wij zijn reuze blij dat we u weer deze faciliteiten kunnen bieden. Voor de mensen die liever toch een privé toilet en/of douche willen hebben zijn deze nog beperkt te huren. Informeer op de receptie voor uw mogelijkheden.

Weer een stapje versoepeling

toiletgebouw is vanaf nu geprivatiseerdVandaag is er weer een stukje versoepeling gekomen van de Veiligheidsregio IJsselland voor onze regio en dus ook voor camping Starnbosch. Zo mogen we vanaf vandaag onze toiletten en douches in onze toiletgebouwen privatiseren. Dat houdt in dat wij u en uw gezin een toilet en een douche mogen aanbieden die alleen door uw gezin gebruikt wordt. Andere campinggasten hebben dus geen toegang tot uw douche en toilet. Er is echter nog wel een beperking dat er maximaal 2 personen tegelijk in de toiletgebouwen aanwezig mogen zijn. Daar hebben wij een sleutelsysteem voor gemaakt. Verder mogen de wastafels en afwasplaats in deze gebouwen nog niet gebruikt worden. Natuurlijk is ook in deze ruimtes nog steeds de anderhalve meter regel van toepassing. Er zijn nog een aantal toiletten en douches beschikbaar. Vraag op de receptie naar de mogelijkheden.

Hoera het zwembad mag onder voorwaarden weer open!

We kunnen vanaf 15 mei weer zwemmen!Nu alle corona maatregelen worden afgezwakt mogen wij onder voorwaarden ons zwembad weer per 15 mei openstellen. De voorwaarden die hieraan gesteld zijn, zijn de volgende:

  • Ga niet zwemmen als je de afgelopen twee weken verschijnselen van een coronabesmetting hebt gehad. Ook niet wanneer je (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid of koorts. Ook als iemand in jouw huishouden koorts heeft (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten totdat iedereen weer volledig hersteld is.
  • Zwemmen met zwemluiers is niet toegestaan.
  • Beperk de zwemduur zo veel mogelijk.
  • Voor zwemmers ouder dan 18 jaar geldt het advies om zoveel mogelijk met het hoofd boven water te zwemmen.
  • Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar onderling).
  • Ga voor je gaat zwemmen naar je eigen toilet. Het toilet in het zwembad is alleen opengesteld voor noodgevallen.
  • Doe je zwemkleding bij de tent of caravan aan.

Als we ons allemaal aan deze regels houden kunnen we weer allemaal van het zwembad genieten

Privé sanitair in het nieuws

prive sanitair units in de StentorAfgelopen week zijn we overspoeld met landelijke media vanwege ons idee met privé sanitair units. Campingbaas Robbin kon het niet over zijn hart krijgen om de al reeds aanwezige gasten weer naar huis te sturen. Want de veiligheidsregio IJsselland heeft bepaald dat nu tijdens de corona crisis de camping open mag blijven maar het zwembad, en nog belangrijker, de sanitair ruimtes gesloten moeten worden.

Hoe gaan de gasten die hun tent en caravan al geplaatst hebben nu naar de wc? Dat vroeg Robbin zich af. Op een aantal plaatsen zijn al privé sanitair units. Misschien kan ik er een paar maken die verplaatsbaar zijn. En zo geschiedde het. Robbin en de installateurs gingen snel aan de slag en al snel stond het eerste exemplaar in elkaar. Met een douche (met warm watervoorziening natuurlijk) en een toilet. Al snel volgden er meer met als gevolg weer een aantal blije campinggasten.
Na een stukje op Dalfsennet.nl die er lucht van kregen kwamen al snel de aanvragen van andere landelijke media bedrijven of ze langs mochten komen. U kunt hier hun filmpjes bekijken:

Als u informatie wilt of er nog een unit beschikbaar is kunt u het beste contact opnemen met de receptie van camping Starnbosch.

 

 

Helaas gaat het Vader en zoon Weekend niet door

kijk ook eens op www.vaderenzoonweekend.comJaarlijks hebben we altijd een feestje op de camping op het tweede weekend na Pinksteren. Dan komen vaders met hun zonen uit heel het land naar camping Starnbosch voor het Vader en Zoon Weekend. Nu gooit het corona virus ook voor het vader en zoon weekend van dit jaar roet in het eten. En heeft de organisatie het weekend helaas moeten annuleren.
Na 14 jaar slaan we dus een jaartje over. We hopen dat het weekend volgend jaar van 4 tot en met 6 juni 2021 wel door kan gaan. En dat we allemaal in goede gezondheid dan weer van de partij zijn! voor meer informatie zie de speciale website www.vaderenzoonweekend.com

Sluiting ons Sanitair noodzakelijk

toiletgebouw vanwege coronavirus geslotenHet coronavirus heeft sinds vandaag weer nieuwe gevolgen voor uw verblijf op camping Starnbosch.  Door de Veiligheidsregio IJsselland zijn vanmiddag nieuwe noodverordening vastgesteld. Onze sanitair ruimtes moeten wij helaas sluiten. Dit omdat in deze ruimtes de anderhalve meter afstand een probleem is en door dat de Veiligheidsregio niet een toestroom van toeristisch publiek wenselijk vindt in de regio.
Hierdoor kunnen wij onze gasten geen sanitaire voorzieningen bieden. Behalve de gasten die bij ons een privé sanitaire hebben geboekt. Aan de overige aanwezige gasten hebben wij deels de nog beschikbare privé sanitair units beschikbaar gesteld. Wanneer u gebruik kunt maken van eigen sanitair voorzieningen in uw caravan of tent, zoals uw cassettetoilet, porti porti of toiletemmer, bent u nog steeds van harte welkom op camping Starnbosch wanneer u wel de landelijke ingestelde regels respecteert van anderhalve meter ruimte tussen elkaar en geen groepsvorming.
helaas hebben we dit moeten invoeren. Maar ook camping Starnbosch werkt mee om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te beperken. Blijf gezond en let op elkaar!

Het Coronavirus en camping Starnbosch

Camping Starnbosch blijft open tijdens deze crisis. Wel hebben wij een aantal maatregelen genomen.
Zo is er nog meer aandacht voor de schoonmaak van veel bezochte plekken op de camping en hebben wij handgels en ontsmettingsmiddelen op diverse plaatsen neergezet. Ook de receptie en winkel blijft open. Zo kunt u nog steeds uw fiets huren om er op uit te gaan in de omgeving. Wel vragen wij u de noodzakelijke afstand te bewaren en de niet noodzakelijke sociale contacten zo min mogelijk te beperken.

Wij blijven de adviezen van de overheid nauwgezet volgen en nemen natuurlijk aanvullende maatregelen als hier om wordt gevraagd. Wij hopen dat u ondanks het coronavirus toch nog kunt genieten op camping Starnbosch. Wees welkom!

verplaatsbaar flexibel huisje "de Sleurhut"

Nieuw in de verhuur:

Een flexibel verplaatsbaar huisje de Sleurhut. Dit huisje kunt u huren op de plek die u wenst in overleg met de camping.

Het huisje is voorzien van twee slaapvertrekken. 1 met tweepersoonsbed en 1 met een stapelbed. Het huisje is voorzien van een keukentje en stromend water(mits er een aansluiting is op de plaats). Het huisje is voorzien van kachel en goed geisoleerd en daardoor het hele jaar te huren. Het huisje is voorzien van beddengoed.

 

 

Lekker springen op Starnbosch

Voortaan kunnen jullie lekker springen op camping Starnbosch. Sinds vandaag heeft de camping een heuse air-mountain. U weet wel zo'n luchtkussen die in de grond zit. Komt u ook springen? wel graag de schoenen even uit.

ANWB geeft ons weer 4 sterren voor 2019

De ANWB heeft, mede dank zij de tevreden bezoekers bij ons, camping Starnbosch ook dit jaar weer vier sterren gegeven. Daar zijn wij natuurlijk weer reuze blij mee. En hopen dat u ook in het komende kampeerjaar weer net zo’n gezellige vakantie of gewoon een gezellig kampeerweekend bij ons komt vieren.

Wat is er verandert op de camping?
Een grote verbetering is de de weg op de camping die richting het bosgedeelte gaat is voorzien van bestrating. Dit heeft als voordeel dat er in droge periodes niet meer naar stof hoeft te worden gehapt voor de kampeerders die langs dit pad staan. Verder is de entree van de receptie en tevens kampwinkel voorzien van een ruimere bestrating.
Ook voor huur accommodaties zijn er 2 wijzigingen op de camping. Zo is de Populierenhut er bij gekomen voor 4 personen. Maar er staat een slaapbank bij in dus met 6 personen zou u er ook in kunnen verblijven.
De ander hut is het “Kraayennest” geworden. Dit is een boomhut waar je even een trap voor moet beklimmen maar dan heb je wel het prachtigste uitzicht over heel de camping. Deze hut is ook voorzien van een ruim balkon en is geschikt voor 4 personen (een tweepersoonsbed en een stapelbed).
U bent natuurlijk van harte welkom om een kijkje te komen nemen. En heeft u al de kampeer kriebels? Geen probleem want de camping is gewoon geopend. Net zo als ons verwarmde sanitair gebouw.

Camping Starnbosch zoekt het hogerop in de Boomhut

Camping Starnbosch zoekt het hogerop.

Aan de rand van de camping, tussen de bomen hebben wij een boomhut gebouwd. Deze boomhut ligt zo,n 5 meter boven het maaiveld en kijkt uit over de camping en de naastgelegen bossen.

De boomhut heeft 2 slaapkamers . 1 slaapkamer is voorzien van stapelbed met 2 bedden. De andere slaapkamer heeft een tweepersoonsbed en een groot panorama-raam. Wanneer u s,ochtends wakker wordt en de gordijnen opent waant u zich midden in het bos.  De boomhut is voorzien van badkamer met toillet en douche. De boomhut heeft een ingericht kookeiland met koelkast.

Aan de campingkant bevindt zich een ruim terras met tuinset. Aan de achterkant bevindt zich een frans balkon waar u s,ochtends heerlijk rustig kunt zitten.

 

Hoofdprijs bij Bingo was een Harten 10!

De gasten die al eerder hun vakantie op camping Starnbosch doorbrachten weten het allemaal al…. Op vrijdagavond is er de bingo! Maar gisterenavond was het wel een hele aparte bingo. Nadat er een aantal rondes bingo was gespeeld, waar overigens weer zeer leuke prijzen te winnen waren, werd het publiek getrakteerd op een optreden van Harten 10. Dit Nederlandstalige duo, waarvan hun muziek veel te horen is op onder andere RadioNL, Had de zaal al snel op z’n kop. Met campingbaas Robbin voorop ging de polonaise al binnen een paar nummers door de zaal. Niet alleen de campinggasten waren getuige van dit heerlijke optreden. Nee ook de echte fans waren hun idolen achterna gereisd en namen ook gezellig plaats bij de bingo. En ook zij wisten al snel waar “de vitamine B12” voor stonden.
Harten 10, bestaande uit Martin en Tineke, zijn geen onbekenden op de camping. Ook zij hebben onze gezellige camping een aantal jaren geleden ontdekt en vermaken zich hier dan ook uitstekend. Martin vertelde nog volgend jaar weer terug te komen en dan hoopt hij te kunnen kamperen naast Henk Wijngaard.

Nieuwe virtuele tour te bekijken

Gasten die dit jaar op de camping zijn geweest hebben gezien dat er weer veel verandert is op het terrein. En zo blijven we continu verbeteringen aanbrengen op het terrein. Dus werd het weer eens tijd om onze virtuele tour aan te passen. Nu kunt u ook bijvoorbeeld lekker vanuit uw luie stoel een kijkje nemen in ons nieuwe groepshuis “De Jachthut” of in de andere verhuur accommodaties. Kijk u naar de nieuwe virtuele tour

Starnbosch express weer onderweg

He he.... We mogen weer! Camping baas Robbin stond al weken naast de Starnbosch express te wachten tot hij weer mocht vertrekken. En vanavond was het dan zover. Jim en Rikkie zijn vandaag namelijk aangekomen om alle kinderen weer te vermaken tijdens de mei vakantie.   Bekiijk hier de bij behorende foto's 

We gaan iets nieuws doen!

Al jaren is er op camping Starnbosch in Dalfsen het vader en zoon weekend en het stoere meiden weekend. En voor de laatst genoemde staat er dit jaar een verandering te wachten. We krijgen namelijk dit jaar nieuw het Vrienden en Familie Weekend.

De laatste jaren waren er tijdens onze weekenden vragen van mensen die niet zo in het programma paste en wij deze mensen dus teleur moesten stellen. Zoals bijvoorbeeld de vraag van een vader: “Ik  wil ook wel eens met mijn dochter komen”. Of de vraag “mogen opa en oma ook mee”. Dit alles hebben we nu opgelost. Tijdens het Vrienden en Familie Weekend is iedereen welkom. Opa en oma met de kleinkinderen, twee vriendinnen met hun zonen of gewoon u met de hele familie.

Het programma voor het Vrienden en Familie Weekend willen we zo indelen zodat er voor elk wat wils te doen is. Zo kan het zijn dat er op één tijdsstip meerder programma onderdelen beginnen. Iedereen kan dus een eigen keuze maken wat hij of zij wil gaan doen. Er wordt al druk gesleuteld aan leuke onderdelen voor het programma. Mensen die al eerder hebben deelgenomen aan een vader en zoon weekend of het stoere meiden weekend weten wat voor leuke sport, spel, entertainment en creatieve activiteiten wij in het programma proberen te verwerken.

Natuurlijk is het eten en een aantal consumpties ook bij het Vrienden en Familie Weekend inbegrepen. Zo verzorgen wij het eten op vrijdagavond bij uw aankomst, Hebben een gezellige barbecue op het programma staan voor zaterdag en tenslotte verzorgen wij een heerlijke lunch op zondag middag. Tijdens diverse programma onderdelen komen we nog langs met koffie en thee.

Het Vrienden en Familie Weekend zal plaats vinden van 8 t/m 10 juni 2018. Dat is het weekend na het Vader en Zoon Weekend. De kosten per deelnemer bedragen € 45,- voor het gehele weekend. Een kampeerplaats kost € 20,- zonder elektra en € 30,- met elektra. Heeft u geen kampeermiddelen? Geen probleem op de camping zijn voldoende huuraccommodaties aanwezig. En voor als u het heel gezellig hebt gehad hebben we nog het Vrienden en Familie Nageniet Weekend. Waarbij u tegen een zeer aantrekkelijk tarief nog een weekend langer kan nagenieten.

Voor Meer info en aanmelden kunt u terecht op de bij  behorende website www.vriendenenfamilieweekend.nl

Ook de inschrijving voor de 12e Vader en Zoon Weekend is geopend. Deze is van 1 tot en met 3 juni 2018. Meer info en aanmelden kan op www.vaderenzoonweekend.com